Ny melding efter Pogacar-chok: Det har lange udsigter

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Tadej Pogacars holdchef er nu kommet med et bud på, hvornår den slovenske stjerne er klar til at vende tilbage til vejene

23. april fik hele cykelverdenen et chok, da Tadej Pogacar var ude for et alvorligt styrt under Liege-Bastogne-Liege, så han var nød til at trække sig.

Efterfølgende kom det frem, at den slovenske stjerne havde brækket sit håndled og at han skulle opereres.

Siden da har han ikke været på cyklen, og der har været stor tvivl om, hvornår han vil være klar til at vende tilbage til landevejene.

Nu har hans holdchef Mauro Gianetti udtalt, at der endnu vil gå et par uger, før Pogacar er klar til at tage hul på sin træning forud for Tour de France, hvor han blandt andet skal konkurrere med danske Jonas Vingegaard.

“Tirsdag gennemgik han et lægetjek og alt var ok,” sagde han til den italienske avis Gazzetta dello Sport.

“Han skal stadig hvile sig og forhåbentligt kan han træne indendørs fra næste uge. Første træning på landevejen bliver først fem uger efter styrtet.”

Hvis det holder stik, så forventes det, at han vil være klar til at tage hul på sin træning op til Touren i slutningen af denne måned.

Det betyder, at han går glip af en allerede planlagt højdetræning i området Sierra Nevada i Spanien, hvilket naturligvis kan vise sig at få konsekvenser for hans form til Tour de France.

Hvis han vender tilbage i slutningen af denne måned, vil han have omtrent en måneds tid til at træne op, inden han skal være klar til, at Tour de France løber af stablen i Bilbao den 1. juli.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024