Ny UEFA-rangliste: Ligue 1 er ikke længere i top 5

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

På den seneste UEFA League-rangliste har Frankrig og Ligue 1 mistet sin femteplads.

Holland har overhalet Frankrig på UEFA League-ranglisten, som er baseret på klubbernes præstationer i europæiske turneringer i løbet af de seneste fem sæsoner.

Ligue 1 er fortsat blandt de fem bedste ligaer på UEFA’s mest opdaterede liste. Ser man over de seneste fem år, er de nu blevet overgået af holdene i hollandske Æresdivisionen.

Paris Saint-Germain er den eneste klub siden Monaco i 2004, der er nået til finalen i Champions League. Marseilles er den første franske klub, der har nået finalen i Europa League, siden de selv gjorde det i 2004. Seneste gjorde de det i 2018.

Anderledes forholder det sig for de hollandske klubber, der har haft mere succes i europæiske turneringer i de seneste år. Blandt andet fik Feyenoord spillet sig frem til Europa Conference League-finalen i 2022.

I denne sæson var det AZ Alkmaar, der havde mest succes i Europa Conference League, da de spillede sig frem til semifinalen. Dette har selvfølgelig givet Æresdivisionen en del point på listen.

1. England: 88.928 point
2. Spanien: 75.927 point
3. Italien: 71.569 point
4. Tyskland: 69.552 point
5. Holland: 52.100 point
6. Frankrig: 51.914 point

I de seneste år har der været stor debat om det generelle konkurrenceniveau i Ligue 1, hvis man ser bort fra topholdene.

Der er flere fans, der har opfordret UEFA til at ændre deres rangordningssystem. De mener nemlig, at Portugal, Belgien og Hollands ligaer bliver bedre repræsenteret.

Deres nuværende rangeringer har mere anvendelse i den virkelig verden, hvor en klubs pointtal kan afgøre, hvilken pulje de placeres inden gruppespillet.

Desuden er det også værd at nævne, at Rangers’ rejse mod Europa League-finalen i sidste sæson, har givet Skotland et boost på listen. Derfor befinder de sig nu på en niendeplads.

Portugal, Belgien og Østrig udgør resten af top-10, hvor det om forventet er England, der regerer. Det skyldes primært, at West Ham og Manchester City har løftet to af de tre tilgængelige pokaler.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024