Ørkenstat har nu fuld kontrol over Formel 1-hold

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Formel 1-holdet er nu 100% i hænderne på ørkenstat, der via landets suveræne formuefond har overtaget alle aktier.

Mumtalakat, der er Bahrains suveræne formuefond, ejer nu 100% af McLaren Group.

Det sker efter, at der er blevet indgået en aftale om en ‘fuld rekapitalisering’. Dette vil fremover resultere i en ‘forenklet aktiestruktur og strømlinet styringsproces’.

Nyheden er blevet offentliggjort efter enstemmig godkendelse af bestyrelsen i McLaren Group.

Allerede tirsdag aften kunne Sky News meddele, at Mumtalakat var på vej til at overtage en større del af McLaren Group.

Her er det værd at nævne, at McLaren Racing også har en række eksterne aktionærer. Dette selskab står for at drive og føre tilsyn med deres aktiviteter inden for Formel 1, IndyCar, Extreme E og Formel E.

Ifølge Reuters ejede Mumtalakat allerede omkring 60% alle aktier i McLaren Group, og denne position er nu blevet forøget. Det er dog værd at nævne, at selskabet ikke specifikt har angivet, hvor stor en andel selskabet nu ejer.

“At gennemføre rekapitaliseringen er et væsentligt skridt i den igangværende transformation af koncernen og giver en solid platform, hvorfra vi kan forøge vores produktudbud og brandtilstedeværelse,” siger Paul Walsh, der er Executive Chairman for McLaren Group.

Hos Mumtalakat er man naturligvis også glade for at have fået muligheden for at investere yderligere i McLaren.

“Dagens meddelelse er et vidnesbyrd om de omhyggelige skridt, der er blevet taget i, hvad der er en omfattende og langsigtet plan med vores partnere for at levere en optimal styringsstruktur, mens koncernen fortsætter med at designe og levere verdens mest innovative og spændende superbiler,” siger Shaikh Abdulla bin Khalifa Al Khalifa, der er administrerende direktør for Bahrain Mumtalakat Holding Company.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024