Officielt: Honda vender tilbage til Formel 1

Foto: Eva Marie Uzcategul T/Anadolu Agency via Getty Images

Spekulationerne har været mange, men nu er det bekræftet, at Honda vender retur til Formel 1.

Aston Martin har officielt bekræftet, at de ophæver deres samarbejde med Mercedes fra 2026. Her vil Honda i stedet tiltræde som deres motorleverandør.

I en pressemeddelelse bekræftes det, at Honda vender tilbage til Formel 1 i overensstemmelse med de nye regler, der træder i kraft i 2026.

Den japanske producent forlod sporten i slutningen af 2021-sæsonen, selvom de fortsat leverer motorer til Red Bull Powertrains. Denne aftale løber frem til slutningen af 2025-sæsonen.

Den nye aftale betyder, at Aston Martin ikke længere vil være et kundehold. Derimod kommer de til at have egen motorer, hvilket er seneste skridt i ejer Lawrence Strolls ambitiøse planer.

“Jeg vil gerne byde Honda og Honda Racing Corporation (HRC) velkommen til Aston Martin Formel 1-teamet. Vi deler et gensidigt drive, beslutsomhed og ubarmhjertig ambition om at få succes på banen,” sagde Stroll.

“Honda er en titan, og deres succes inden for motorsport er langvarig og særdeles imponerende.”

Aston Martin er derudover ved at flytte ind i deres nye fabrik, hvor deres nye vindtunnel vil stå klar i midten af næste år. Dette kommer derfor til at have positiv indflydelse på deres biludvikling fra 2025 og frem.

“Jeg har været så heldig at arbejde sammen med Honda gennem årene, og jeg er begejstret for at få muligheden for at arbejde sammen med HRC og Aston Martin Formel 1-teamet fra 2026,” siger Martin Whitmarsh, der er administrerende direktør for Aston Martin Performance Technologies.

“Vores fremtidige samarbejde med Honda er en af de sidste dele af puslespillet, der skal falde på plads ift. Aston Martins ambitiøse planer i Formel 1.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024