Oscar Piastri overrasket over McLarens teamordre

Foto: Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Oscar Piastri var meget ‘overrasket’ over den beslutning, som holdet valgte at tage i de afsluttende faser af Qatars Grand Prix.

Piastri og holdkammeraten Lando Norris afsluttede løbet med 1,1 sekunders mellemrum. Men inden da havde teamchef Andrea Stella gjort det klart, at de ikke skulle kæmpe mod hinanden.

Norris følte ellers, at han var hurtigere, fordi han havde friskere dæk på. Alligevel valgte McLaren at prioritere at holde fast i deres to podieplaceringer.

Dermed kunne de også tage hele 47 point med fra weekenden i Qatar, hvorfor de haler ind på Aston Martin. Der er nu kun 11 point, der adskiller de to hold i den samlede stilling.

“Jeg var en lille smule overrasket for at være ærlig. Jeg ville have accepteret det på begge måder,” sagde Piastri ifølge RacingNews365.

“Men åbenbart var der mange bekymringer om dæk, baneoverskridelser og sådan noget. Jeg tror, at det for holdet var det vigtigste at komme på anden- og tredjepladsen.”

Piastri hentede en masse placeringer i starten af løbet, hvor han startede på en 6.-plads. Efter løbet forklarede den australske kører, at han på effektiv vis formåede at holde sig ude af problemer.

“Tryk på bremsen på det rigtige tidspunkt, og se alle andre køre af! Ja, ærligt talt, så enkelt var det,” sagde Piastri.

“Jeg ved ikke rigtig, hvad der skete. Jeg så selvfølgelig nogle biler, der snurrede og hvad der ellers var, men himlen åbnede sig ligesom bare for mig, og jeg kørte frem til andenpladsen.”

McLaren har vist et flot tempo i de seneste par løb, hvor de har været nærmeste udfordrere til Red Bull.

De påbudte pitstop i Qatar gjorde det muligt for begge kørere at presse på, ifølge Piastri. Dette gjorde det muligt for dem at reducere Max Verstappens sædvanlige sejrsmargin fra over 20 sekunder til 4,8 sekunder.

“Jeg synes, dette løb var meget anderledes end i Japan. Med de tre stop, tror jeg, at vi dybest set pressede på i hele løbet,” forklarede Piastri.

“Det var et meget anderledes løb. Men jeg mener, at der stadig er noget arbejde tilbage.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024