Pibekoncert fra engelske fans: Nu taler Jordan Henderson ud

Foto: Shutterstock

Den engelske midtbanespiller Jordan Henderson var ikke den mest velkomne spiller i fredagens opgør mod Australien.

Den tidligere Liverpool-spiller Jordan Henderson er blevet upopulær hos sit eget publikum. Det lærte han på den hårde måde i kampen mod Australien fredag. Her blev han nemlig mødt af buhråb, da han blev skiftet ud.

Henderson blev udnævnt til anfører, da Harry Kane skulle sidde kampen over. Den 33-årige stjerne er denne sommer skiftet til den saudiarabiske klub Al-Ettifaq, hvilket har gjort ham upopulær. Det fik han at føle, da han efter 62 minutter på banen på Wembley, blev skiftet ud.

Han har sikret sig en treårig aftale med holdet i Saudi Pro League, hvilket har ført til stor kritik. Saudi-Arabien er nemlig et land, hvor homoseksualitet er ulovligt, og Henderson har længe været en fremtrædende fortaler for LGBT-miljøet.

“Det er ikke rart, at dine egne fans buher. Men hør her, folk har deres egne meninger,” sagde Henderson til Sky Sports.

“Det vil ikke ændre, hvem jeg er, og hvad jeg gør for dette hold og for mit land. Jeg giver absolut alt hver gang. Jeg vil stadig spille for England, så længe jeg overhovedet kan og give alt for holdet og mit land.”

Henderson udtalte sig også om de mange reaktioner på sit skifte til Al-Ettifaq. Her sagde han blandt andet, at han ser på det på en anden måde.

“Jeg ser selvfølgelig på det fra et andet synspunkt. Men jeg kan forstå det, og jeg er nødt til at tage imod det,” sagde han om kritikken.

Han gentog også sin støtte til det saudiarabiske fodboldforbunds udmelding om, at det har til hensigt at byde på VM i 2034.

“Når vi ser på, hvordan de gjorde jobbet i Qatar. Det var en god turnering. Jeg tror, at fansene nød turneringen, og jeg tror ikke, at Saudi-Arabien vil være anderledes,” sagde han.

“Så jeg synes, at det er spændende tider for dem (Saudi-Arabien, red.) som land. Jeg tror, det vil være en speciel turnering, hvis de ender med at få det (værtskabet, red.).”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024