Pirelli svarer igen på kritik fra George Russell: ‘Skift din kørestil’

Foto: Michael Potts/BSR Agency/Getty Images

Pirelli har langet ud efter George Russell, der har udtrykt ‘bekymring’ om, hvorvidt Formel 1 er klar til at forbyde dækvarmere i 2024.

Mercedes-kører George Russell har udtrykt sin bekymring omkring, at det kan være for tidligt at bruge dækkene i løb, efter at have taget del i en nylig test i Barcelona.

Selvom der er tale om en god bane, når det kommer til at teste, hvor godt dækkene kan klare sig ved høj fart, var Russell ikke optimistisk.

Den britiske racerkører mente ikke, at forholdene i Barcelona var repræsentative for, hvad kørerne vil opleve resten af året.

Dette har fået Pirelli til at sende en stikpille retur i retning af Russell. De mener nemlig ikke, at der er problemer med deres data fra Barcelona.

Pirelli-ingeniør Simone Berr har slået fast, at de ikke har nogen bekymringer i forhold til deres data. I samme ombæring har han sagt, at kørerne i stedet skal tilpasse deres kørestil.

“Med hensyn til sikkerheden, så kan jeg ikke se ud fra dataene, at der er nogen specifik risiko. Du skal helt sikkert ændre den måde, du kører på i første omgang,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Kørerne bliver nødt til at tilpasse deres kørestil, for at beskytte dækket. Du kan nemlig generere slid, hvis du presser for meget i de første sving, og dækket ikke er varmt op.”

“Jeg respekterer kørernes holdning. Det er helt sikkert. Men jeg tror, at der selvfølgelig vil være forskelle i forhold til de gamle produkter og styring af dækslid.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024