Primoz Roglic kan slå vild rekord i 2024

Foto: David Ramos/Getty Images

Tidligere Jumbo-Visma-rytter Primoz Roglic får næste år muligheden for at slå en fantastisk rekord.

Det er planen, at Primoz Roglic i næste sæson stiller til start i Schweiz Rundt. Formår han at vinde, har han opnået noget, som ingen anden rytter har præsteret.

Onsdag offentliggjorde Roglic sine planer for 2024, hvor han skal køre for BORA – hansgrohe. Holdet er han skiftet til, efter at have fået ophævet sin kontrakt med Jumbo-Visma efter gensidig aftale.

Af hans planer for næste sæson fremgår det, at han vil satse på Liége-Bastogne-Liége og Tour de France. Desuden har han også afsløret, at han stiller til start i Schweiz Rundt.

Sandsynligvis er det ikke helt tilfældigt, at han har valgt netop Schweiz Rundt. Ifølge Feltet.dk er det nemlig det eneste store ugelange WorldTour-etapeløb, som Roglic mangler at vinde.

Formår han at vinde løbet, bliver han derfor den første til nogensinde at gøre dette. Ingen anden rytter kan bryste sig af at have vundet alle syv ugelange etapeløb på WorldTouren. Det skriver Cycling Statistics på det sociale medie  X.

Roglic har tidligere vundet Paris-Nice (2022), Tirreno-Adriatico (2019, 2023), Catalonien Rundt (2023), Baskerlandet Rundt (2018, 2021), Romandiet Rundt (2018, 2019) og Criterium du Dauphiné (2022). Derfor mangler han blot en sejr i Schweiz Rundt.

Desuden kan han også blive den blot anden rytter, der har været i førertrøjen i alle syv løb. Hidtil er den tidligere cykelrytter Laurent Jalabert den eneste, der har opnået denne bedrift.

Vinder han en enkelt etape i Schweiz, bliver han den tredje rytter til at have vundet en etape i alle syv etapeløb og de tre Grand Tours. Indtil videre har kun Jalabert og Nairo Quintana formået at gøre dette.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023