Primoz Roglic modtager endelig sin Velo d’Or efter 3 år

Foto: Primoz Roglic / Getty Images

Det er tre år siden, at Primoz Roglic blev kåret som vinder af Velo d’Or, men først nu har han modtaget sin pris.

I år var det danske Jonas Vingegaard, der blev tildelt Velo d’Or-prisen, som er cykelverdenens pendant til Ballon d’Or. Det betyder, at det er prisen, der gives til årets bedste cykelrytter.

Naturligvis er det en stor ting at vinde denne pris, men det betyder ikke nødvendigvis, at man får den overrakt med det samme. Det kan Primoz Roglic skrive under på, eftersom han vandt prisen i 2020, men først har fået den overrakt i år.

Prisen vandt han efter et succesfuldt år, hvor han vandt både Liege-Bastogne-Liege og Vuelta a Espana. Ikke nok med det, så kørte han sig også til en samlet 2.-plads i Tour de France. Her måtte han dog se sig slået af Tadej Pogacar, der vandt på en afgørende enkeltstart.

2020 var dog også et år, der blev defineret af coronavirus. Derfor var det også de færreste prisuddelinger, der faktisk blev afholdt. Det var også tilfældet for Velo d’Or-prisen, hvorfor Roglic aldrig fik overrakt sit trofæ.

Men nu kan han endelig glæde sig over at have modtaget trofæet. Det fik han nemlig overrakt inden starten på søndagens BeKing Charity Criterium i Monaco. I opslaget herunder kan du se en video af, hvordan det foregik, da han endelig fik sit trofæ.

Trofæet var dog ikke nok til at sikre ham en sejr i søndagens løb. Derimod blev det vundet af Peter Sagan, der kom i mål før Tadej Pogacar. Top-3 blev rundet af, af Mark Cavendish.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024