Red Bull-boss taler ud efter Max Verstappen ignorerede direkte teamorder

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Red Bull-rådgiver Helmut Marko har udtalt sig efter, at Max Verstappen valgte at ignorere en direkte teamordre i Østrigs Grand Prix.

Det et intet nyt, at Max Verstappen er en helt særlig racerkører. At han vælger at ignorere en direkte teamordre, er dog ikke noget, man ser hver dag.

Netop dette endte han med at gøre i Østrigs Grand Prix, hvor han ønskede at skifte til bløde dæk på de sidste omgange. Han fik at vide, at det ikke var værd at satse, men endte med at køre ind i pitlane alligevel.

Under løbet sagde ingeniør Gianpiero Lambiase, at det ikke var ‘umagen værd’ at stoppe for at få nye dæk på. Han ville nemlig løbe en risiko for at blive overhalet af Charles Leclerc.

Verstappen gjorde det dog klart, at han ville foretrække at have chancen for at køre den hurtigste omgangstid.

Den dobbelte verdensmester endte med at få sin vilje, da Red Bull trak ham ind med to omgange tilbage. Her fik han nye dæk på, som gjorde det muligt at sætte den hurtigste omgangstid.

Efter løbet har Marko udtalt, at man valget at kalde ham ind, fordi man var bekymrede for, at han ville presse de brugte dæk for meget.

“Der var diskussioner over radioen. Inden Max blev for rastløs, ville vi gøre, hvad han ville, og gøre ham glad. Ellers ville han have sat den hurtigste omgang på gamle dæk. Det ville have været endnu mere risikabelt. Han kører med en utrolig lethed, som vi er kommet til at forvente af ham,” sagde han til Auto Motor und Sport.

Den hurtigste omgangstid betød, at han tog alle de point med sig fra Østrig, som han kunne. Han vandt nemlig også Sprint-løbet lørdag, hvorfor han nu er 81 point foran holdkammeraten Sergio Perez.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024