Red Bull bryder tavsheden efter Daniel Ricciardo og Nyck de Vries-rygter

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Red Bulls Helmut Marko har udtalt sig efter rygterne om, at Daniel Ricciardo kan afløse Nyck de Vries.

Der har været rygter om at Nyck de Vries er blevet givet et ultimatum af Helmut Marko. Angiveligt skulle han forbedre sig indenfor tre løb, hvis han ikke ville miste sit sæde.

I samme ombæring lød det, at han kunne blive afløst af Daniel Ricciardo. Dette har den australske racerkører dog allerede afvist.

Dette bliver nu understreget af Marko, der har afsløret, at andre kørere er i søgelyset. Hvis ikke De Vries formår at hæve sit niveau, kan det derfor ikke udelukkes, at han mister sit sæde.

Hollandske De Vries har haft svært ved at tilpasse sig Formel 1, og har endnu ikke scoret point i denne sæson.

Det har medført, at han har fået et ‘gult kort’ af Marko. Der kommer dog ikke til at ske ændringer på denne front i de kommende løb, har Red Bull-rådgiveren afsløret.

“Intet kommer til at ske i de kommende løb,” sagde Marko i et interview med F1 Insider.

“Vi har talt med De Vries, og han er enig med os: han skal forbedre sig. Hullet op til holdkammeraten Yuki Tsunoda, som gør det godt, er for stort.”

“For at tale på fodboldspillersprog: Nyck har fået det gule kort, men ikke det røde endnu. Hvis han forbedrer sig, vil der ikke være noget problem.”

Formår han ikke at forbedre sig, vil han blive afløst af en kører fra deres juniorhold. Derfor bliver det ikke 33-årige Ricciardo.

Marko har bekræftet, at det vil være enten Super Formel-kører Liam Lawson eller Formel 2-kører Ayumu Iwasa, der skal afløse ham.

“I værste fald kan vi trække på vores pulje af unge talenter. Vi taler om Liam Lawson og Ayumu Iwasa. Ikke Ricciardo,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024