Red Bulls ‘hemmelige’ DRS-våben: Derfor er de så hurtige

Foto: Eva Marie Uzcategul T/Anadolu Agency via Getty Images

Red Bull har stor succes i Formel 1 i denne sæson, hvor rivalerne simpelthen ikke kan følge med.

Red Bull-kørerne Max Verstappen og Sergio Perez kører i denne sæson i Red Bulls RB19, der har vist sig at have en meget effektiv DRS.

Og hemmeligheden bag denne effektive DRS, har rivalerne forsøgt at finde siden sæsonens start. Blandt andet har Ferraris teknikere forsøgt at kopiere Red Bull-opsætningen, skriver RacingNews365.

At forstå dens effektivitet, er ikke nemt. Det opnås nemlig ved hjælp af flere indbyrdes forbundne faktorer. Det handler derfor ikke kun om aerodynamik, men også om bilens dynamik. Her er det især bilens baghjulsophæng, når DRS’en aktiveres, der har betydning.

På et aerodynamisk niveau står det klart, at samspillet mellem DRS’en og bilens diffuser er afgørende.

De rivaliserende hold har observeret, at diffuseren går i står ved maksimal hastighed på lige strækninger. Her afhænger selve aktiveringen desuden af bilens aerodynamiske konfiguration.

Tærsklen for aktiveringen er omvendt proportionel med den downforce, der genereres af den pågældende konfiguration. Grundlæggende varierer den fra aktivering ved ca. 230 km/t til aktivering ved 260 km/t.

En anden væsentlig faktor synes at være diffuserkanalernes profil, skriver RacingNews365’s tekniske analytiker Paolo Filisetti.

I det nyligt overståede Grand Prix i Miami, har den pæreformede centrale del af diffuseren vist sig at være meget effektiv.

Tilsyneladende havde de også opdaget dette hos Ferrari, da de introducerede netop dette på deres biler i Miami. Det vidner om, at rivalerne holder nøje øje med Red Bull-bilernes opsætning.

Det er med god grund, at de gør dette, da Red Bull komfortabelt indtager førstepladsen i konstruktørmesterskabet. I denne sæson har de skrabet 224 point sammen, mens Aston Martin på 2. pladsen har fået 102 point.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024