Rig enke køber sportshold til 23,6 milliarder kroner

Foto: Shahar Azran/Getty Images

Det er en handel, der har været under opsejling i et stykke tid, men nu er den endelig blevet godkendt.

Miriam Adelson kan nu kalde sig selv for ejer af NBA-holdet Dallas Mavericks. Hun har nemlig købt aktiemajoriteten i den amerikanske klub, hvilket hun har betalt 3,5 milliarder dollars for. Det svarer til omtrent 23,6 milliarder kroner.

Pengene kommer fra hendes afdøde mand, Sheldon Adelson. Han skabte sig en enorm formue ved at eje casinoer. Denne formue er gået i arv til Miriam Adelson, der ifølge Forbes er den syvende rigeste kvinde i verden.

Der har også været rygter om, at Miriam Adelson ville kaste sig over et hold i Las Vegas. Her er markedet nemlig blevet åbnet, efter det i mange år var afskåret fra at være en del af de store sportsgrene.

I stedet har hun valgt at investere i Dallas Mavericks, som har gang i en god sæson, hvor både Kyrie Irving og Luka Doncic har gjort sig bemærket.

Sidste år gik det dog ikke helt så godt, da de gik glip af slutspillet. Desuden blev de slået ud i første runde året forinden. Til gengæld står holdet noteret for at have vundet mesterskabet tilbage i 2011. Fem år tidligere spillede de sig også til en plads i finalen.

Holdets tidligere ejer er Mark Cuban, som blandt andet er kendt fra den amerikanske udgave af ‘Løvens Hule’. Han er stadig involveret i driften af holdet, og har derfor også stadig en del at skulle have sagt i forhold til den sportslige del.

I den amerikanske udgave af ‘Løvens Hule’ har han også vist, at han har mange penge, og at han er villig til at bruge dem. I alt har han lavet investeringer for mere end 200 millioner kroner gennem programmet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024