Roger Federer: Det er ikke fair overfor Carlos Alcaraz

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Selvom Roger Federer har trukket sig tilbage fra professionel tennis, er han stadig både interesseret og involveret i sporten.

For nylig kiggede Roger Federer forbi, da der blevet spillet Shanghai Masters i Kina. I denne forbindelse deltog han i et afsnit af podcasten ‘ATP Tennis Podcast’. Her talte han bl.a. om Carlos Alcaraz, Rafael Nadal og ‘The Big Three’.

I podcasten sagde han, at folk ikke bør lægge for meget pres på Alcaraz. Den unge spanier er nemlig ikke mere end 20 år gammel.

“Han er stadig ung. Alt hvad han har opnået, er fantastisk. Ikke kun på grus, men også på hardcourt. Og at slå Djokovic i Wimbledon er ingen let sag,” sagde Federer.

Som så mange andre, så har Federer også lagt mærke til, at Alcaraz minder om ‘The Big Three’ på flere punkter.

“Jeg ser meget kraft i forhånden, ligesom Rafa (Nadal, red.). Teknikken er måske mere min,” lød det fra Federer.

“Se på hans dropshot. Det skyldes, at han kan spille nede bagfra som Rafa.”

“Hans defensive evner konkurrerer med Novaks (Djokovic, red.), men Novak er naturligvis på et andet niveau. Når du gør det i så mange år, er du alene, ligesom Rafa er på grus.”

“Det forsvar er uden sidestykke, men hvis Carlos fortsætter med at gøre det, så vil vi tale endnu mere om ham. Det har han potentialet til.”

Men Federer ikke lide, ‘når der er for mange sammenligninger’. Det skyldes, at der ‘måske er en kombination, men det er heller ikke fair at sige det, fordi Carlos er Carlos, Novak er Novak og Rafa er Rafa’.

Desuden sagde han også, at Carlos Alcaraz har gjort det rigtig godt, men at han ‘kommer til at tabe fra tid til anden’. Selvom han gør det, så går han alligevel ‘en utrolig fremtid’ i møde.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024