Roger Federer: Det vil være ‘brutalt’ for sporten

Foto: Eva Marie Uzcategul T/Anadolu Agency via Getty Images

Roger Federer er ikke i tvivl om, at det vil være et nederlag for tennissporten, hvis det sker.

Roger Federer håber at Rafael Nadal når at blive klar til French Open senere på året.

Han mener nemlig, at det vil være et ‘brutalt’ slag for sporten, hvis den spanske stjerne, der har vundet Roland Garros 14 gange, bliver nødt til at trække sig i år.

Nadal har været hårdt ramt af en skade, han pådrog sig under Australian Open i januar og han har derfor ikke være i aktion siden.

For nylig meldte Nadal ud, at han ikke var klar til at spille endnu, og at han derfor måtte trække sig fra Italian Open. Det har ført til frygt for, at han måske bliver nødt til også at droppe French Open.

Den 36-årige Nadal har allerede droppet flere turneringer i år, herunder Madrid Open i sidste uge. Hertil trak han sig også fra turneringerne i både Indian Wells, Miami, Monte-Carlo og Barcelona.

“Det ville være brutalt. Det ville være slemt for tennissporten, hvis Rafa (Nadal, red.) ikke er der,” sagde Federer til Sky Sports.

“Jeg håber det. Jeg så, at han trak sig fra Rom, så jeg håber på det bedste for ham.”

“Naturligvis har Novak (Djokovic, red.) ikke spillet meget, så jeg håber, at han også bliver klar, og at alle de unge gutter også kommer,” tilføjede Federer, der trak sig fra tennissporten sidste år.

Nadal har deltaget i French Open hvert år, siden han sin første Grand Slam-titel i Paris i 2005. Siden da er det blevet til i alt 22 stk.

I år begynder turneringen i Paris den 28. maj, hvorfor den spanske stjerne fortsat har omtrent tre uger til at blive klar.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024