Roger Federer vender tilbage til Wimbledon denne sommer

Foto: Shi Tang/Getty Images

Roger Federer har vundet Wimbledon otte gang, og i år vender han tilbage til den famøse turnering.

Sidste år deltog Roger Federer ikke i Wimbledon, da han var ude med en skade i sit knæ. I september offentliggjorde han, at han havde valgt at trække sig tilbage.

Efterfølgende er det kommet frem, at All England Club nu gør sig tanker om, hvordan de bedst kan hylde Federer og hans karriere.

“Han er en mester. Vi har en meget tæt organisation. Jeg er glad for at kunne sige, at Roger kommer på besøg som medlem,” lød det fra formand Ian Hewtt.

“Han er meget velkommen til enhver tid. Og ja – vi kommer til at fejre hans præstationer på passende Wimbledon-manér på et tidspunkt. Mere følger.”

Den kendte tennisstjerne vender derfor ikke tilbage, for selv at være en del af turneringen. Derimod vil han være at finde på sidelinjen, hvor han vil overvære kampene.

Om han kommer til at have flere roller, vides dog ikke, da Ian Hewtt ikke har ønsket at afsløre for meget.

Han har dog lagt op til, at der vil blive fulgt op med mere information på et senere tidspunkt. Her forventes det, at de også vil løfte sløret for, hvilken rolle han kommer til at spille.

Wimbledon har for nylig været i en smule modvind, efter de har meldt ud, at de til sommer vil tillade både russiske og hviderussiske spillere at deltage i turneringen.

For at kunne deltage som enten russer eller hviderusser, er det dog et krav, at man deltager som ‘neutral atlet’. Spillere som f.eks. Andrey Rublev og Daniil Medvedev vil derfor kunne deltage, men ikke under russisk flag.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024