Rory McIlroy: LIV har udnyttet PGA Tours svagheder

Foto: Richard Heathcote/Getty Images

Rory McIlroy har indrømmet, at LIV Golf har afsløret ‘svagheder’ ved PGA Touren, efter en række ændringer i 2024 blev offentliggjort.

PGA Tour-kommissær Jay Monahan skrev tirsdag til alle spillere, der er tilknyttet PGA Tour, for at informere om en række ændringer, der vil træde i kraft næste år. Det er ændringer, der minder meget om, hvad den saudifinansierede LIV Golf har gjort.

Det har medført, at spillere som Ian Poulter og Lee Westwood har valgt at lange ud efter Monahan og co. på de sociale medier, hvor de har antydet, at ændringerne nærmest er en efterligning af LIV Golf.

Denne sag udspiller sig midt i samme periode, hvor spillerne venter på resultatet af en voldgiftshøring, der skal afgøre, om LIV-spillere kan få lov til at spille med i DP World Tour-turneringer.

En amerikansk retssag, hvor både LIV Golf og PGA Tour påstår, at den anden part monopoliserer konkurrence, er også i gang.

McIlroy har været en af de mest vokale kritikere af LIV Golf, og han og Tiger Woods er desuden gået sammen om at skabe deres eget TGL-projekt.

Det er en virtuel golfliga, der kommer til at køre sideløbende med PGA Tour næste år. Formålet er, at de vil forsøge at tiltrække et nyt publikum til golfsporten.

Men han har også indrømmet, at LIV Golfs økonomiske formåen samt det faktum, at de har hentet flere af sportens store profiler, har tvunget PGA Tour til handling:

“Grunden til, at vi laver disse ændringer er, fordi LIV, om man kan lide det eller ej, har udnyttet nogle svagheder ved, hvad rammerne for PGA Tour var, og vi forsøger nu at rette op på det,” sagde han til Golf Channel.

Ændringerne har dog fået kritik, da de angiveligt vil medføre, at de spillere, der ikke er blandt verdenstoppen, vil få svært ved at kvalificere sig, men det afviser McIlory.

“Når det er forklaret, vil folk se, at dette er bygget på meritokrati, og fyre, der har håb om, at de kan spille sig ind til disse begivenheder,” sagde han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024