Russell forsvarer kæmpe fordel, som Mercedes gav Hamilton

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

George Russell forsvarede en stor fordel, som Mercedes-teamet endte med at give Lewis Hamilton i Australien.

George Russell fik ikke point med fra det australske grandprix, hvor han måtte trække sig med motorproblemer. TV-billeder viste, at der i en kort periode tilmed var flammer i bilen.

Efter en god kvalifikation, hvor han sikrede sig en plads på forreste række, fik Russell en god start. Han overhalede nemlig Max Verstappen i første sving, og fik sendt Mercedes i front i løbet.

Russell holdt fast i en placering i de første runder af løbet, inden han blev angrebet af holdkammerat Lewis Hamilton, hvilket resulterede i, at Mercedes bad Russell komme ind til et tidligt pitstop.

Ganske vist virkede det som en god idé, men Russell blev ramt hårdt, da Alex Albon var involveret i en ulykke, som førte til, at løbet blev stoppet efter et rødt flag.

Det betød, at Russells rivaler, herunder Hamilton og Verstappen, der var i front, kunne skifte deres dæk, uden at det kostede dem tid.

Det medførte, at teamchef Toto Wolff undskyldte til den britiske racerkører, da løbets andet røde flag blev vist, men Russell respekterede, at det ikke var holdets fejl.

“Undskyld, George, det har ramt os. Vi kan stadig nå i front, og endda podiet,” sagde Wolff til Russell over radioen.

“Ja, det er ikke jeres fejl. Det var en god beslutning,” lød svaret fra den unge brite.

I sidste ende viste det sig dog, at det ikke havde den store betydning for Russell, da han var nødt til at udgå fra løbet, efter hans bil for en stund stod i flammer.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024