Russell og Tsunoda straffet efter fredagens træning i Monaco

Foto: Michael Potts/BSR Agency/Getty Images

Yuki Tsunoda og George Russell begik ensartede overtrædelser under fredagens anden træning, hvilket nu har kostet dem en straf.

George Russell og Yuki Tsunoda er begge blevet idømt en straf efter fredagens anden træning under Monacos Grand Prix. Begge kørere er blevet idømt en bøde for overtrædelse af hastighedsgrænsen i pitlane.

Mercedes er blevet idømt en lille bøde på 100 euro, efter Russell blev fanget med 60,2 km/t. Det er 0,2 km/t mere end det tilladte.

Normalt er det tilladt at køre 80 km/t i pitlane, men i Monaco er det anderledes. Det skyldes, at det er en meget lille pitlane, hvor risikoen for uheld derfor er større.

“Bil 63 [Russell] overskred hastighedsgrænsen i pitlane, der er sat til 60 km/t, med 0,2 km/t,” lød det fra stewards ifølge RacingNews365.

Tsunodas hastighed var markant højere, hvorfor han har fået en officiel advarsel fra stewards. Den japanske kører blev fanget med en hastighed på 76,2 km/ i pitlane. Dette er 16,2 km/t over grænsen.

Han var vendt retur til pitlane med skader på fronten samt et punkteret bagdæk, efter at have været i kontakt med barrieren ved Nouvelle Chicane.

På grund af den høje hastighed, har AlphaTauri-holdet fået en noget større bøde. Ifølge RacingsNews365 koster det en bøde på 1.000 euro. Tsunoda har erkendt sin forseelse, og indrømmet, at det var farligt.

“Køreren har erkendt, at han ikke aktiverede hastighedsbegrænseren og forstod den potentiale fare ved situationen. Stewards udstedte en advarsel ud over den pålagte bøde.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024