Russer stiller op for Danmark: ‘Nogen mennesker misforstår det’

Foto: Sefa Karacan/Anadolu Agency/Getty Images

Den russiske stjerne kommer fremadrettet til at være iført rødt og hvidt, når hun skal konkurrere.

Russiske Sofia Thorup, der er speedskatestjerne, blev sidste år gift med danske Viktor Hald Torup, og nu har hun ifølge Jyllands-Posten fået accept fra Danmarks Idrætsforbund og Dansk Skøjte Union til at stille op for Danmark.

Det har længe været en drøm for den 25-årige stjerne, der har dannet par med danske Viktor Hald Thorup siden 2019. De to mødte hinanden på en træningsbane i Salt Lake City i USA.

I flere år har der været tale om et langdistanceforhold, som har været yderligere besværliggjort af pandemien og krigen i Ukraine.

I sidste ende traf de en beslutning om, at hun skulle flytte til Danmark, så hun ikke var nødt til at indstille sin karriere. Derfor er hun glad for, at hun har fået muligheden for at konkurrere i rødt og hvidt.

Inden hun blev gift med Viktor Hald Thorup, havde hun efternavnet Prosvirnova, og selvom det russiske efternavn er væk, har hun stadig tætte bånd til sit hjemland. Derfor vil hun beholde sig statsborgerskab i landet.

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Ifølge Jyllands-Posten har hun udtalt sig til et russisk medie, hvor hun har fortalt, at hun er stolt af Rusland og

“Jeg forstår, hvis nogen mennesker misforstår det, men for mig er der stor forskel på at være stolt af det land, man er født i, og på at være meget politisk omkring det,” siger Sofie Thorup.

Også Viktor Hald Thorup har udtalt sig i denne forbindelse, hvor han har forklaret, at han ved, at nogen vil have svært ved at forstå det, men for dem handler det om at holde tingene adskilt.

“Det er nok lettere for os end for andre, men for os handler det om at adskille det politiske Rusland og regimet og regeringens handlinger fra de de mennesker, vi elsker i Rusland, og alt, det Sofia i dag er, fordi hun er opvokset der, hvor hun er opvokset,” siger han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024