Så meget skal det koste nye hold at blive en del af Formel 1

Foto: Dan Mullan/Getty Images

I næste uge vil det blive drøftet, om de skal hæve prisen for, hvad det skal koste, hvis et nyt hold ønsker at blive en del af Formel 1.

Concorde-aftalen, der fastlægger de vilkår, der er aftale mellem Formel 1-ledelsen, FIA og de nuværende 10 hold, dikterer, at ethvert nyt hold skal betale 200 mio. dollars (1,4 mia. kr.), for at blive en del af sporten.

Formålet med dette er, at beløbet kan fordeles mellem de eksisterende hold, for at kompensere for den eventuelle reduktion af deres indtjening, hvis et nyt hold kommer til.

FIA afslørede tidligere denne måned, at de har åbnet for en proces for nye hold, der vil være en del af Formel 1.

Dette er dog blevet mødt af modstand fra flere andre hold, der allerede er en del af sporten. Bekymringerne går især på, at det kan få betydning for de eksisterende holds økonomi.

McLaren Racings administrerende direktør, Zak Brown, har ifølge Racefans.net udtalt, at muligheden for at forhøje prisen vil blive drøftet på næste uges møde i FIA’s F1-kommission.

“Jeg har ikke rigtig talt med andre hold om det, men det vil være et emne på dette kommende FIA-kommissionsmøde. Vi har fået tilsendt dagsordenen, og nye hold er et emne,” sagde han.

Den nuværende pris blev introduceret efter Liberty Medias køb af Formel 1 i 2016. Siden da er sportens popularitet blevet forøget, og holdenes økonomi er blevet forbedret, hvilket har ført til opfordringer om, at prisen skal stige.

“Jeg mener, at det i sidste ende er op til F1 og FIA at beslutte, hvad der er en passende pris. Da vi blev enige om prisen for næsten fem år siden nu, var F1 et helt andet sted. Så jeg tror, de skal lande på det, de føler er passende,” sagde Brown.

“Og det er god værdi for pengene, ikke? Disse hold er en hel del penge værd. Så det er en investering i modsætning til en pris, da disse hold, hvis de ikke allerede er milliarder værd, helt sikkert vil blive det i en ikke alt for fjern fremtid, som i andre store sportsgrene.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024