Sådan formøblede Boris Becker sin formue på over 850 millioner kroner

Foto: Tayfun Salci/DeFodi Images via Getty Images

Boris Becker skabte sig en formue på over 850 millioner kroner i løbet af sin karriere, men formåede også at formøble det hele igen.

Boris Becker skabte en stor formue som tennisspiller, men da han trak sig fra sporten, kunne han ikke kontrollere sit forbrug, hvilket førte til, at han til sidst måtte erklære sig konkurs.

I en ny dokumentar med titlen ‘Boom! Boom! The World Vs Boris Becker’ fortæller han, at han ikke selv havde styr på sine penge. Derimod var det hele håndteret af hans manager Ion Tiriac, far Karl-Heinz og træner Gunther Bosch.

“Som 17-årig vandt jeg min første million. Så pengene flyver ud af vinduet, og du mister følelsen af værdi. Du ved ikke, at 99% af alle mennesker aldrig kommer til at tjene en million pund,” siger han i dokumentaren.

“Mange atleter antager, at de penge, vi tjener i løbet af vores karriere, vil fortsætte med at komme bagefter.”

“Så vi tilpasser ikke vores livsstil hurtigt nok. Man bliver ved med at bruge penge, man ikke længere tjener. Man bliver ved med at bruge penge, som man tjente før. Så ja, jeg bebrejder mig selv.”

I 1993 blev han gift med Barbara Feltus, men i 2001 blev de skilt, hvilket endte med at koste Becker dyrt, da de indgik et forlig på mere end 850 millioner kroner, skriver australske News.com.au.

Becker har tidligere udtalt, at han ikke ville opsøge en ny måde at finde spænding på i form af et arbejde.

“Når det er slut med mit erhverv – med at spille tennis – vil jeg ikke lede efter et nyt erhverv, hvor jeg kan finde spænding. Det vil jeg søge i mit privatliv,” sagde han.

Og det løfte holdt han. Ud over kvinderne, betalte han for boliger i hele verden, privatfly og dyre måltider på toprestauranter. Men det gik for alvor galt, da han kastede sig ud i flere fejlslagne investeringer.

Mange af hans økonomiske eventyr, endte også med at få betydning for hans omdømme, såsom at blive ambassadør for et online pokerfirma.

I 2002 blev han idømt en betinget fængselsdom på to år og dømt til at betale omkring 3 mio. euro i bøde for skatteunddragelse, efter at han havde registreret sine forretninger i Monaco, men alligevel boede i Tyskland.

I 2017 hævdede den schweiziske forretningsmand Hans-Dieter Cleven, at Boris skyldte ham 33 mio. pund, efter et partnerskab, der gik galt. Her skyldte han allerede 11 mio. pund til banken Arbuthnot Latham.

Sidste år blev han kendt skyldig i at have gemt aktiver til en værdi af 2,5 mio. pund i forbindelse med en konkursbehandling.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024