Sagsøgt af Michael Schumachers kone: Tysk magasin tager voldsom beslutning

Foto: Marcus Brandt/Bongarts/Getty Images

Udgiverne af det tyske magasin Die Aktuelle, der er blevet sagsøgt af Schumacher-familien, har truffet en stor beslutning.

Funke Mediengruppe, der er Tysklands tredjestørste avis- og magasinudgiver, som står bag Die Aktuelle, har meldt ud, at de har fyret magasinet chefredaktør Anne Hoffmann.

Det sker i kølvandet på, at magasinet har udgivet et ‘interview’ med den syvdobbelte verdensmester i Formel 1.

Et stort billede af Schumacher var blevet anvendt på forsiden af magasinet, hvortil teksten ‘Michael Schumacher, det første interview’ var blevet brugt.

Problemet var blot, at der ikke var tale om et interview. Derimod var det et falskt interview, der var blevet lavet ved hjælp af kunstig intelligens.

Selvom det tyske magasin havde forsøgt sig med en form for rygdækning, ved at tilføje med småt, at interviewet ‘lyder ægte’, blev det mødt af massiv modstand.

Formel 1-fans i hele verden var vrede over interviewet, og en talsmand for Schumacher-familien afslørede også, at de planlagde at sagsøge virksomheden bag det tyske magasin.

Funke har efterfølgende delt en officiel undskyldning på sin hjemmeside, hvor de også beskriver interviewet som ‘usmageligt og vildledende’.

“Denne usmagelige og vildledende artikel burde aldrig have været udgivet. Det opfylder på ingen måde de standarder for journalistik, som vi og vores læsere forventer af et forlag som Funke,” udtalte administrerende direktør Bianca Pohlmann.

“Som et resultat af offentliggørelsen af denne artikel vil der blive draget umiddelbare personalemæssige konsekvenser.”

“Die Aktuelle-chefredaktør Anne Hoffmann, der har haft det journalistiske ansvar for magasinet siden 2009, vil blive fritstillet i dag.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024