Sergio Perez fortalt at hans Red Bull-kontrakt er ‘toiletpapir’

Foto: Peter Fox/Getty Images

Sergio Perez har ikke gang i den bedste sæson i sin Formel 1-karriere, hvilket har skabt tvivl om hans fremtid hos Red Bull.

Den hollandske racerkører Tom Coronel har insisteret på, at Sergio Perez ikke er garanteret en plads hos Red Bull næste år. I denne forbindelse har han også beskrevet hans kontrakt som ‘toiletpapir’.

Perez befinder sig på en 2.-plads i den samlede stilling, hvor han har 125 point op til holdkammeraten Max Verstappen.

Presset på Perez blev øget, da han havde en stime på fem løb, hvor han ikke kvalificerede sig til Q3. Desuden har Daniel Ricciardos tilbagevenden hos AlphaTauri skabt yderligere tvivl om Perez’ fremtid hos Red Bull.

Red Bull-rådgiver Helmut Marko og teamchef Christian Horner har flere gange point, at han har kontrakt til udgangen af næste sæson. Men Coronel mener ikke, at det er noget værd.

“I hele Formel 1 er en kontrakt som toiletpapir,” sagde han til RacingNews365.

“Der tjenes flest penge på det tidspunkt, hvor kontrakterne ophæves. Det har man set før med kørere. ‘Skal vi sige farvel nu? Okay, så koster det 20 millioner ekstra’, men så kan du komme videre.”

Coronel mener desuden, at der er udsigt til, at Perez bliver afløst. Han mener også, at det er tydeligt, at Marko leder efter en ideel afløser.

“Vi ved alle, hvad der vil ske med Perez. Kom nu. Vi ved det godt,” sagde han.

“Det er meget tydeligt. Marko leder efter en meget stærk andenkører. Ricciardo har været Verstappens bedste holdkammerat nogensinde, så det er det, de leder efter.”

“Perez har bare ikke konsistensen. Det er der intet galt med. Men du leder efter den Ricciardo, der slog Sebastian Vettel.”

“Bliver han den nye verdensmester? Med Max ved siden af sig, kan han glemme det, men én ting er sikkert. De har brug for en kører hos Red Bull, som bliver mindst nummer to eller tre, og det er her Perez skyder sig selv i foden.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024