Shaquille O’Neals søn taler ud om hjerteoperation

Foto: Brent N. Clarke/Getty Images

Shareef O’Neal, der er søn af NBA-legenden Shaquille O’Neal, blev opereret i hjertet i 2018.

I en alder af blot 18 år måtte NBA-legenden Shaquille O’Neals søn, Shareef O’Neal, lægge sig på operationsbordet. Årsagen var, at han dengang skulle opereres i hjerte.

I dag er han 23 år gammel, og har godt gang i sin karriere i NBA G League. Det havde han ikke forventet dengang. Tværtimod var han overbevist om, at det var ensbetydende med, at hans karriere var slut.

Det har han for nylig åbnet op om i et interview i sin holdkammerat Eric Mikas podcast.

“Det var svært, fordi jeg blev rangeret som nr. 1 i Californien på det tidspunkt i min klasse, og alle var begejstrede for mig,” sagde han ifølge Ekstra Bladet.

“Da jeg fik at vide, at jeg skulle opereres, troede jeg ærlig talt, at jeg ikke ville være i stand til at spille basketball igen.”

Tilbage i 2018 blev han diagnosticeret med uregelmæssig koronararterie sygdom. Det betyder, at hjertes kranspulsåre kan være koronararterie.

Det blev vurderet at være nødvendigt med en operation, da det ellers kan medføre nedsat tilførsel af ilt til dele af hjertemusklen. I værste fald kan det også resultere i en blodprop i hjertet.

I podcasten afslørede han også, at han blev anbefalet at blive opereret. I denne forbindelse fik han at vide, at han ‘legede med sit eget liv’, hvis han besluttede ikke at blive opereret.

Det var hårdt for den dengang 18-årige basketballspiller at træffe denne beslutning. Alligevel endte han med at blive opereret, og efter operationen, brød han sammen.

Selvom han i syv måneder ikke kun løfte sin egen rygsæk, lykkedes det ham at kæmpe sig tilbage. I skrivende stund spiller han i NBA G League, hvor han håber på at gøre sig bemærket, så han kan få en kontrakt i NBA.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024