Simon Kjær: ‘Den kamp skulle jeg aldrig have spillet’

Foto: Alessandro Sabattini/Getty Images

Det er en kamp, som forsvarsspiller Simon Kjær aldrig kommer til at glemme.

Simon Kjær har en lang karriere på det danske landshold bag sig. Bliver han sendt på banen lørdag, hvor Danmark tørner sammen med Kasakhstan, runder han 130 landskampe.

Det kan derfor vise sig at blive en kamp af stor betydning for Kjær. Beslutter Kasper Hjulmand sig for at give ham spilletid, vil det betyde, at han overtager landskamprekorden fra Peter Schmeichel.

Det er naturligvis en rekord, der har krævet meget af den 34-årige forsvarsspiller. I alt 15 år har han været en del af landsholdet, og i alle årene har han præsteret på højt plan.

At have været en del af landsholdet i 15 år, har naturligvis også ført mange gode oplevelser med sig. Det er dem, der fylder mest, men desværre er der også dårlige oplevelser at tænke tilbage på.

Han fortæller blandt andet, at han har prøvet at spille i Parken med blot 8-10.000 tilskuere. Selvom det ikke var sjovt, kan det ikke måle sig med en landskamp, der blev spillet den 11. juni 2013 i Parken. Her tabte det danske landshold nemlig 0-4 til Armenien.

“Ja, jeg har også prøvet at tabe 0-4 hjemme til Armenien,” siger Kjær til B.T., og fortsætter:

“Der havde jeg så lige fået en dreng tre dage forinden, og hvis der var en fodboldkamp, jeg aldrig skulle have spillet, så var det den.”

Det danske herrelandshold har endnu ikke sikret sig en plads ved sommerens EM-slutrunde i Tyskland. Indtil videre er det blevet til fire sejr i seks kampe, men desværre også et overraskende nederlag mod Kasakhstan.

Lørdag skal de igen i aktion, og denne kamp bliver det på hjemmebane mod Kasakhstan. Her skal de forsøge at sikre tre point, da det vil være et stort skridt mod at sikre deltagelse i næste års EM.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024