Sir Jim Ratcliffe fremsætter forbedret tilbud om at købe Manchester United

Foto: Michael Steele/Getty Images

Sir Jim Ratcliffe har fremsat et forbedret tilbud om at købe Manchester United, og konkurrerer med Sheikh Jassim bin Hamad Al Thanis kommende tilbud.

De to har fået ekstra tid fra mæglerne til at afslutte tilbuddene, som forventes at ligge på omkring £5 milliarder (42 mia. kroner).

Det amerikanske hedgefond Elliott har også fremsat nye betingelser, hvor de tilbyder en mindretalsandel i stedet for en fuldstændig opkøb, for at lokke Glazerne til en aftale. Glazerne har dog søgt op til £6 milliarder (50 mia. kroner) for at sælge, og det er endnu ikke klart, om nogen af tilbuddene vil være tilstrækkelige.

Det skriver Telegraph Sport.

Finsk iværksætter Thomas Zilliacus’ tilbud om at købe halvdelen af klubben, hvor den anden halvdel blev købt af fans, blev hurtigt afvist som ikke troværdigt. Den nuværende markedsværdi af klubben er lidt under $3,9 milliarder (27 mia. kroner).

Selvom der er interesse fra flere potentielle købere, er det endnu ikke klart, om Glazerne vil være villige til at sælge klubben. Fristen for tilbud var oprindeligt sat til kl. 21.00 onsdag, men både Ratcliffe og Sheikh Jassim fik ekstra tid til at indsende reviderede tilbud.

Kilder antyder, at Sheikh Jassim stadig er forpligtet til at købe United, selvom hans seneste tilbud endnu ikke er modtaget af mæglerne. Ratcliffes Ineos Group har dog bekræftet, at de har indsendt et forbedret tilbud.

Den potentielle aftale på over 42 milliarder kroner ville sætte en ny rekord for købet af et sports-hold og overgå salget af Denver Broncos American Football-franchisen for 32 milliarder kroner sidste år.

Mens Glazerne tidligere har udtrykt interesse i at sælge klubben, har de angiveligt søgt en højere pris end de modtagne tilbud hidtil. Det er endnu ikke klart, om nogen af tilbuddene vil opfylde deres forventninger og overbevise dem om at sælge.

Trods usikkerheden omkring fremtidigt ejerskab af Manchester United, vil fansene følge udviklingen ivrigt, da de håber på en positiv udvikling, der vil gavne klubben.

Manchester United-fans har længe været kritiske over for Glazernes ejerskab, og mange håber på, at et salg til en ny ejer vil bringe positiv forandring til klubben. Imidlertid har nogle fans udtrykt bekymring for, at de potentielle købere måske ikke har klubben bedste interesse for øje, og at en ny ejer potentielt kan føre til yderligere ustabilitet.

Nyhed om det potentielle salg har også tiltrukket opmærksomhed fra den bredere fodboldverden, hvor mange observatører er nysgerrige efterat se, hvordan det vil påvirke Premier League og sporten som helhed.

For nu er skæbnen for Manchester United usikker, og fansene må vente og se, hvordan forhandlingerne vil spille ud. Én ting er dog sikkert: Hvis klubben skifter hænder til de rapporterede £5 milliarder (42 mia. kroner) eller mere, vil det være en af de største sportsaftaler i historien, og det kunne have vidtrækkende konsekvenser for fodbolden og forretningsverdenen som helhed.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024