Spanien i sorg: 25-årig cykelrytter død

Foto: David Ramos/Getty Images

En trist nyhed har ramt cykelsporten. Den blot 25-årige cykelrytter Arturo Gracvalos har mistet livet.

I mere end halvandet år havde han kæmpet med en tumor i hjernen, men nu har han desværre tabt kampen. Den spanske cykelrytter Arturo Gracvalos er død i en alder af kun 25 år.

Det oplyser hans hold, Eolo-Kometa, på Twitter fredag.

“Det er med dyb sorg og ulidelig smerte, at vi kan offentliggøre, at Arturo Gravalos gik bort tidligt i morges,” skriver det Alberto Contador-ejede hold.

“Hans død efterlader et uerstatteligt hul i vores hjerter, i og med at vi altid vil huske hans glæde og evige smil,” lyder det også.

Oprindeligt blev det opdaget, at han havde en tumor i hjernen tilbage i 2021. Det har betydet, at Gracvalos har været nødt til at gennemgå flere operationer.

En overgang så det ud til, at det hele var blevet en succes. Lægerne troede, at man havde fået nedkæmpet tumoren. Desværre viste det sig ikke at være tilfældet, da den senere vendte tilbage.

Han var et af spansk cyklings helt store håb. Blandt andet markerede han sig tilbage i 2019, hvor blev han nummer to ved de spanske U23-mesterskaber. Det var også dette år, hvor han skrev under på sin professionelle kontrakt med Eolo-Kometa.

Kort efter at have fået konstateret sin tumor, blev han opereret. Umiddelbart så det ud til, at hans tumor var fjernet, men desværre vendte den tilbage. Og tilmed i en sådan grad, at det ikke længere var muligt at bekæmpe den.

Han har tilbragt hele sin professionelle karriere hos Eolo-Kometa, der ble startet og er ejet af den spanske tidligere cykelstjerne Alberto Contador.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024