Sportsdirektør forklarer: Derfor undlod Jumbo-Visma at udtage Primoz Roglic

Foto: David Ramos/Getty Images

Der var en helt særlig årsag til, at Team Jumbo-Visma undlod at udtage Primoz Roglic til Liege-Bastogne-Liege.

Team Jumbo-Visma sendte ingen af deres stjerner til Liege-Bastogne-Liege, hvorfor hverken Wout van Aert, Jonas Vingegaard eller Primoz Roglic var at finde i feltet.

De to førstnævnte ryttere har ingen nævneværdige resultater ved det kendte løb, men anderledes forholder det sig for Primoz Roglic, der vandt løbet i 2020.

På trods af dette, var han ikke en del af løbet i år, hvilket der en særlig årsag til. I fællesskab med den sportslige ledelse hos Jumbo-Visma, blev det nemlig besluttet, at han skulle holde fokus på sine forberedelser til Giro d’Italia.

Det har holdets sportsdirektør Marteen Wynants fortalt til det hollandske medie indeleiderstrui.nl.

“Vi har lært af fortiden, for med Primoz har vi selvfølgelig forberedt os på Grand Tours før. Vi bemærkede, at det var lidt sværere i finaleweekenden. Derfor var det nu sådan, at vi valgte en anden plan frem mod Giroen, som Liege ikke passede ind i,” sagde han.

Tidligere har Roglic da også bevist, at det har været svært for ham at opretholde et højt niveau i de lange Grand Tours.

Dette var blandt andet noget, der var tydeligt at se i Tour de France i 2020, hvor han kørte mod Tadej Pogacar, som endte med at stjæle den samlede sejr fra ham på den sidste enkeltstart.

På trods af dette, ville Wynants dog ikke helt udelukke, at det kan komme på tale, at Roglic vil stille til start i Liege-Bastogne-Liege næste år. Det er dog endnu ikke noget, der er blevet skemalagt, hvorfor det ikke kan garanteres.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024