Sportsstjerners vilde indtægter slår rekord: Se de bedst betalte her

Foto: Henrique Casinhas/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Der er mange sportsstjerner, der tjener store summer. Flere af de bedst betalte stjerner er dog en liga for sig selv.

En stor del af de sportsstjerner, der tjener fleste penge, har enten lønninger eller sponsorater, hvor pengene kommer direkte fra Mellemøsten.

Faktisk får fem af de syv øverste pladser på Forbes’ årlige liste over de bedst betalte atleter penge fra Saudi-Arabien og/eller Qatar. I nogle tilfælde er det dog mere direkte, end det er i andre.

Den store interesse i sport, der er opstået i Mellemøsten i de seneste år, har betydet, at der bliver betalt enorme summer for de største navne i sportens verden, og det nyder flere af dem godt af.

Øverst på listen finder man Cristiano Ronaldo, der forlod Manchester United til fordel for Al-Nassr i Saudi-Arabien, hvilket har betydet, at hans estimerede årlige indtjening lyder på 136 millioner dollar, hvilket svarer til 918 millioner kroner.

Også Lionel Messi tjener store summer i PSG, der er Qatar-ejet, men også på sponsorater fra Adidas, Pepsi og landet Saudi-Arabien. Han estimeres at tjene 130 millioner dollar årligt, hvilket svarer til omtrent 877 millioner kroner.

Kun én stjerne i top-10 er under 30 år, hvilket Kylian Mbappé, der har en hyre på 675 millioner kroner om året. Derudover har han også sponsorindtægter, der sikrer ham yderligere 135 millioner kroner om året.

Kigger man på 6. og 7. pladsen, finder man golfstjernerne Dustin Johnson (722 millioner kroner om året) og Phil Mickelson (715 millioner kroner om året), der begge er skiftet fra PGA Tour til saudiske LIV Golf.

Deres skifte til den nye golftour har garanteret de to golfstjerner en indkomst i millionklassen. Samtidig indkasserer de også hver især store summer i præmiepenge og sponsorindtægter.

De sidste navne på Forbes’ top-10 udgøres af: LeBron James (nr. 4: 807 millioner kroner), Canelo Alvarez (nr. 5: 742 millioner kroner), Stephen Curry (nr. 8: 678 millioner kroner), Roger Federer (nr. 9: 642 millioner kroner) og Kevin Durant (nr. 10: 601 million kroner).

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024