Storklubs forfald: Rykker ned efter 111 år

Foto: Ricardo Moreira/Getty Images

Det er første gang i klubbens historie, at den er rykket ned fra den bedste række.

Dette har ikke været en god sæson for den brasilianske storklub Santos. Deres sæson fik sin afslutning natten til torsdag dansk tid.

Her blev det også en kendsgerning, at de er rykket ned fra den bedste række i Brasilien.

Den brasilianske klub er klubben, hvor en række store navne har fået deres fodboldopvækst.

Det omfatter blandt andet Pelé, Robinho og Neymar. I denne sæson har de dog haft det svært, og natten til torsdag dansk tid tabte de 1-2 til Fortaleza.

Deres nederlag til Fortaleza har fået store konsekvenser. Det har nemlig betydet, at de er blevet overhalet af Bahia i tabellen.

Hvad det betyder er, at Santos i næste sæson kommer til at spille i den næstbedste række i det sydamerikanske land.

Naturligvis er det kommet som et stort chok for Santos. Klubben har været vant til at blande sig i toppen af tabellen, men sådan har det ikke været i år.

Derimod er de under nedrykningsstregen for første gang i klubbens historie.

Generelt har det ikke været en god sæson for Santos. Især deres afslutning har dog ikke været værd at råbe hurra for. Det blev nemlig til nederlag i de tre sidste kampe.

Gennem tiden har den brasilianske klub vundet otte mesterskaber, hvilket står i skarp kontrast til deres bedrift i denne sæson.

Dermed er de heller ikke længere en del af de fem store klubber i brasiliansk fodbold, som aldrig var rykket ud af den bedste række.

Tidligere bestod listen af Santos, Cruzeiro, Flamengo, Sao Paulo og Internacional.

Tilbage i 2016 røg Internacional af listen, mens det tre år senere blev Cruzeiros tur. Og nu er det Santos, der ikke længere kan bryste sig af det.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024