Tadej Pogacar: ‘Det kunne blive meget spændende i Tour de France’

Foto: Jean Catuffe/Getty Images

Tadej Pogacar er allerede begyndt at se frem mod næste års Tour de France, hvor han igen kommer til at få kamp til stregen.

Tadej Pogacar har de seneste to år i træk måtte se til, mens Jonas Vingegaard trådte op på øverste del af podiet i Paris. Sandsynligvis er det en stime, som han sigter efter at bryde næste år.

Det store spørgsmål er dog, hvorvidt han kommer til at stille til start med UAE Team Emirates. Der er nemlig rygter om, at han er i forhandlinger med INEOS Grenadiers.

Står det til UAE Team Emirates skal den slovenske stjerne ingen steder. De sigter derfor efter at give ham en ny kontrakt, der løber frem til 2029.

Selv ønsker han ikke at tale om sin kontraktsituation. Hvad han til gengæld gerne vil tale om, er Primoz Roglics skifte til BORA – hansgrohe.

“Dette er ikke tidspunktet til at tænke på min kontrakt,” svarede Pogacar til In de Leiderstrui.

“Jeg har stadig et langt engagement med UAE Team Emirates, og jeg har det godt med holdet, som vi for første gang er blevet det bedste hold i verden med. Siden begyndelsen af året har vi arbejdet på det. Der er stadig nogle løb tilbage, så vi skal stadig afslutte det ordentligt.”

Her henviser han til UCI-ranglisten, hvor holdet er meget fokuseret på at blive i toppen. Det er ikke tilfældet for andre hold, og derfor er der en god chance for at nå i mål med det.

Pogacar har allerede gjort sit, og er derfor begyndt at se frem mod 2024. Her står han overfor en ny udfordring i Tour de France, hvor Jumbo-Visma stiller med Vingegaard som kaptajn. Dertil kommer BORA – hansgrohe til at stille med Roglic.

“Det er i hvert fald interessant at se, hvad der er sket. Men med de forskellige stærke hold, kan det blive meget spændende i Tour de France og andre løb,” sagde Pogacar om skiftet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024