Takker russerne: Video med to FC Barcelona-spillere skaber debat

Foto: Alex Caparros/Getty Images

FC Barcelona er havnet i massiv modvind, efter en video med to FC Barcelona-spillere har spredt sig på nettet.

Den spanske fodboldklub FC Barcelona har formået at bringe sig selv i modvind. Det har de gjort med en video, hvor de sender en støttende hilsen til det russiske folk.

Efter klubben havde sikret sig denne sæsons La Liga-titel, sendte stjernerne Alejandro Balde og Sergi Roberto en videohilsen rettet mod russerne. I denne gav de udtryk for deres taknemmelighed.

“Tak for jeres støtte. Jeg håber, vi formår at vinde flere titler,” lød det fra Sergi Roberto.

Videoen blev publiceret på det sociale medie Telegram. Det bruges i hele verden, men er især populært blandt russere. Her blev videoen delt på La Ligas egen officielle kanal.

Ifølge Ekstra Bladet er det ikke gået helt umærket hen, da ukrainske FC Shakhtar Donetsk har udsendt en pressemeddelelse. Heri kommer de med en kontant kommentar til både klubben og de to spillere.

“Den ukrainske fodboldklub Shakhtar udtrykker sin forargelse over den delte video fra Barcelona-spillerne Alejandro Balde og Sergi Roberto med taknemmelige ord til fodboldfans fra Rusland,” skriver klubbens direktør, Serhii Palkin.

Han skriver også, at både han og den ukrainske klub mener, at det er en både ‘utålelig og umoralsk handling’.

Hertil bliver der stillet spørgsmålstegn ved, hvordan det overhovedet kan ske, da Barcelona-stjernen Robert Lewandowski flere gange har vist støtte til Ukraine.

“Vi håber, at FC Barcelona er klar over, at deres støtte til et land som Rusland på nuværende tidspunkt er fuldstændig uacceptabel. Vi forventer, at klubben indrømmer sin fejl og undgår lignende situationer i fremtiden,” lyder det også i pressemeddelelsen.

FC Barcelona har endnu ikke kommenteret pressemeddelelsen eller sagen i sin helhed.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024