Tennis-fans raser over Martina Navratilova

Foto: Matthew Stockman/Getty Images

Martina Navratilova har bragt sig selv i unåde, efter at have langet ud efter Nike, der har indgået et samarbejde med en transkønnet influencer.

Navratilova, der selv sprang ud som lesbisk i 1980’erne, har tidligere bragt sig selv i unåde med kommentarer om transkønnede. Blandt andet har hun udtalt, at det er ‘vanvittigt’, at de kan deltage i kvindesport.

Nike indgik for nylig et samarbejde med den transkønnede influencer Dylan Mulvaney, der også er aktivist. Det er dog ikke alle, der har taget godt imod det nye samarbejde.

Der er mange, der har været positive overfor det, mens andre har valgt at opfordre til at boykotte Nike, da de kunne have valgt en kvindelig atlet til at reklamere for deres sports-bh’er mv.

En af dem, der ikke mener, at det er den rette beslutning, er tennislegenden Navratilova.

Det har hun gjort på det sociale medie Twitter, hvor hun har delt sin holdning i forbindelse med et opslag, der har opfordret til at boykotte mærket.

“Jeg går ud fra, at Nike ikke kunne finde en kvindelig atlet til at sælge sports-bh’er,” skrev hun.

Mange fans har udtrykt deres vrede over Navratilovas holdning, da hun blev trænet af den transkønnede Renee Richards.

Richards trænede Navratilova efter sin pensionering fra tennis, og i den tid, hvor de arbejdede sammen, vandt Navratilova tre Grand Slam-titler.

“Måske skulle de have brugt din tidligere træner, som var en transkvinde og en tidligere atlet. Medmindre det også ville have været et problem,” skrev en vred fan.

“En transkvinde trænede dig til to Wimbledon-titler, din utaknemmelige hykler,” skrev en anden fan.

“Og endnu en tidligere yndlingsatlet viser sig selv at være en forfærdelig person,” lød det fra en tredje.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024