Tennisfans vil have tilskuer bandlyst efter uhøflig opførelse mod Novak Djokovic

Foto: Clive Mason/Getty Images

Flere fans mener, at en tilskuer skal bandlyses fra Australian Open, fordi han lavede en uhøflig gestus under Novak Djokovics kamp mod Dino Prizmic.

Novak Djokovic fik kamp til stregen, da han i første runde af Australian Open spillede mod den kroatiske teenager Dino Prizmic. Faktisk fik han så meget modstand, at det blev den længste kamp i første runde af en Grand Slam i hele hans karriere.

Kampen på Melbourne Park var ganske lige, indtil Djokovic formåede at hæve niveauet og tempoet. Derfor endte han med at trække sig ud af kampen med en sejr. Kampen nåede dog at vare mere end fire timer.

“Han fortjente enhver klapsalver og enhver kredit, han fik i aften. Han er en fantastisk spiller, må jeg sige. Så moden af sin alder. Dette er hans øjeblik, og det kunne sagtens også have været hans kamp,” sagde Djokovic efter kampen.

Selvom han endte med at sikre sig en sejr, blev han mødt af en uhøflig gestus fra en tilskuer, som ifølge Sportbible kaldes for en ‘bras d’honneur’.

Det involverer at kaste en knytnæve op og folde den anden arm ind i albuen. Det er en gestus, der har en helt særlig betydning i både Bosnien-Hercegovina og Kroatien.

Kendt som bosanski grb (‘Bosnisk våbenskjold’) fremhæver det Bosniens territoriale våbenskjold. Det er en rød, pansret arm, der holder et sværd med albuen bøjet i en ret vinkel.

Dette har fået en seer til at reagere på det sociale medie X.

“Hey @AustraliaOpen – er denne tolereret adfærd?” lød det fra en bruger, der også delte et billede af det.

“@AustralianOpen, gør det rigtige og forbyd denne person fra nogensinde at sætte sine fødder på jeres baner igen,” skrev en anden.

“Sindsygt niveau af had. Er dette en tennisfan @AustralianOpen?” lød det fra en tredje.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024