Tennisstjerner giver boldene skylden for de mange skader

Foto: Frey/TPN/Getty Images

Tennissporten har på det seneste været præget af skader, og nu skyder flere stjerner skylden på boldene.

Skader er et fortsat større problem i tennis, hvor flere spillere må tage skadespauser. Dette har fået en række af sportens stjerner til at udtale sig om problemet.

Blandt disse spillere finder man belgiske Zizou Bergs, der er den seneste til at tale ud. Han fortæller, at det er boldene, der er en del af årsagen til skaderne.

“Mange spillere får håndledsskader, som muligvis kunne forhindres ved ikke at skifte bolde hver uge,” siger han ifølge Marca.

På det seneste har flere spillere været påvirket af håndleds-, skulder- eller albueskader. Dette gælder blandt andet Taylor Fritz, Stanislas Wawrinka, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Jiri Lehecka, Pablo Carreno og Sebastian Korda.

Flere af dem har opfordret til, at der bliver gjort noget for at forhindre det. Bergs er derfor ikke ene om at pege på bolden som årsag til de mange skader.

“Har haft håndledsproblemer siden begyndelsen af USO-serien på grund af boldskift. Vi spillede med tre forskellige bolde på tre uger,” skriver Fritz på Twitter.

Gennem årene har tennis udviklet sig til et meget hurtigere spil. Derfor er boldene også blevet tungere, men de adskiller sig alligevel fra hinanden. Det betyder, at spillerne skal tilpasse sig boldene til hver turnering.

Netop dette problem har tidligere verdensetter Carlos Alcaraz også udtalt sig om ved Roland-Garros i år.

“Jeg vil sige, at boldene. Vi skal spille med samme bolde,” sagde Alcaraz.

“For mig er det det eneste, jeg ville ændre: at spille alle turneringer hele året med den samme bold. Nu er du nødt til at tilpasse dit spil. I hver turnering er bolden anderledes.”

“Vi oplever nogle problemer, hvis det er en ny bold i hver turnering. Du spiller den ene uge med en bold, og den næste er du skiftet til en fuldstændig anden bold.”

Tilbage i februar beklagede Medvedev sig over netop det samme. Den russiske stjerne sagde, at han havde en dårlig følelse med boldene ved Australian Open. Her endte han med at skade sit håndled, inden han spillede mod Korda.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024