Tennisstjerner raser over ny regel: ‘Dette er den mest woke turnering nogensinde’

Foto: Sarah Reed/Getty Images

En ny regel er blevet indført ved dette års Australian Open, men ikke alle spillere har et positivt syn på den.

I Australian Open vil det fra i år være muligt for nye tilskuere at komme ind i arenaen og tage plads mellem hvert parti. Derfor er det ikke kun mellem hvert andet parti, hvor spillerne bytter ende.

Før var tilskuerne nødt til at vente, indtil de to spillere skulle bytte ender, før de kunne komme ind i arenaen. Det handler naturligvis om, at man vil undgå at distrahere spillerne under kampen.

Men i år har Australian Open valgt at afprøve et nyt system, hvor fans kan komme ind og forlade arenaen mellem hvert parti. Ifølge The Age har det været til stor glæde for tilskuerne ved den australske turnering.

Men det er ikke noget, der bliver mødt med glæde hos alle spillere. Blandt andet har beslutningen fået kritik af Novak Djokovic, der har vundet turneringen ti gange.

Desuden har australske Jordan Thompson, der spillede mod landsmanden Aleksandar Vukic foran et larmende hjemmepublikum mandag eftermiddag, også rette kritik af reglen.

“Laver du sjov med mig? Dette er den mest woke turnering nogensinde,” lød det fra Thompson ifølge The Age.

Djokovic har også givet udtryk for sin utilfredshed med den nye regel. Han mener nemlig, mange tilskuere tager lang tid om at sætte sig ned. Han sagde, at han føler sig ‘splittet’ i forhold til, om den nye regel er en god idé.

“Jeg kendte ikke til den nye politik eller den nye regel,” sagde han på et pressemøde efter sin kamp i første runde.

“Jeg forstår, at motivet bag er at forbedre oplevelsen for fans. Vi spiller for fansene. Vi ønsker, at de skal have en spændende oplevelse, når de er ude på banen.”

“I dag mistede vi en del tid, da de lukkede folk ind, selvom der ikke var en omstilling. Min modstander ville vente, så det blev trukket meget ud.”

“Jeg ved ikke, om det virkelig er den bedste regel. Men jeg forstår det fra turneringens og fansenes perspektiv, at det nok er bedre, da de ikke vil vent. De vil ud og nyde hvert eneste point. Så jeg er lidt splittet.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024