Thibaut Pinot tænker på afdød ven hver gang: ‘Intet beskytter os’

Thibaut Pinot har afsløret, at han tænker på sin afdøde ven hver gang han kører nedad.

Gino Mäder tragiske død sendte hele cykelverdenen i stor sorg i sidste uge. Og den voldsomme ulykke sidder fortsat i flere af rytterne.

Det er blandt andet noget, der gør sig gældende for stjernen Thibaut Pinot. Han har afsløret, at han tænker på sin afdøde ven, hver gang han kører nedad på sin cykel.

Det har han gjort klart i et interview med L’Equipe, hvor han lægger op til, at der skal være bedre sikkerhed for rytterne.

Den 26-årige Gino Mäder mistede livet i sidste uge, efter at være styrtet ud over en bjergskråning. Derefter landede han i et vandløb, hvor han blev genoplivet. Senere døde den unge cykelrytter dog på hospitalet.

“Jeg tænker på ham, hver gang jeg kører nedad. Og jeg var ikke engang med i Schweiz Rundt. For dem, der var der, må det være endnu sværere,” sagde Thibaut Pinot.

Derudover har han også fremhævet Gino Mäder som en af sine gode venner. Han fortalte til den franske avis, at de godt kunne lide at ‘hænge ud nede bagerst i feltet’, og at han ‘elskede ham’.

Den franske cykelstjerne har også benyttet muligheden for at opfordre til, at sikkerheden for rytterne bliver forbedret, så ulykker som disse kan forhindres.

“Vi skal have sikkerhedsnet, som de har i skiløb. Etaper, som slutter med nedkørsler, er ofte et problem. Vi har virkelig intet, der beskytter os. Vi må arbejde på noget,” lød det fra ham.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024