Tidligere F1-kører skifter nationalitet for at sikre Lamborghini-job

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Den tidligere Formel 1-kører Daniil Kvyat, der har en fortid hos Red Bull, har sikret sig en rolle hos Lamborghini.

For tiden kører russiske Daniil Kvyat i World Endurance Championship (WEC), hvor han er en del af holdet PREMA Racing sammen med Mirko Bortolotti og Doriane Pin.

Men fra 2024 skal han køre for Lamborghinis Hypercar-team, hvor han skal arbejde sammen med både Mirko Bortolotti, Andrea Caldarelli og en anden stjerne, der også har en fortid i Formel 1, Romain Grosjean.

Men i stedet for at køre under sin internationale licens, som han gør i denne sæson, hvor han kører i LMP2-kategorien af WEC, har han i sinde at ændre sin nationalitet, så han kan få en ny licens. Det skriver GPFans.

Kvyat blev født i Rusland, og har derfor også kørt som russer i sin seks år lange karriere i Formel 1. Hvad mange dog ikke er klar over er, at han tilbragte en stor del af sin barndom i Italien.

“Jeg er meget glad for at have sluttet mig til Lamborghini Squadra Corse. Det er en stor ære for mig,” sagde Kvyat.

“Lamborghini er et meget kendt italiensk mærke med en stor historie inden for bilverdenen, og efter at være vokset op i Italien, er dette er en ekstra kilde til stolthed for mig.”

“Vi håber på at nå mange mål sammen. Jeg takker for jeres tillid til mig, og jeg ser frem til at begynde arbejdet med LMDH-projektet senere i år.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024