Tidligere Formel 1-mester forventer kaos under kvalifikationen i Østrig

Foto: Robert Cianflone/Getty Images

Den tidligere Formel 1-mester Damon Hill mener, at kvalifikationen i Østrigs Grand Prix kan blive kaotisk, da det er en meget kort bane.

Den tidligere Formel 1-verdensmester Damon Hill arbejder i dag som ekspert for Sky Sports.

Han mener, at kørerne kan ende med at blive ‘irritable’ på banen i Østrig. Det skyldes, at de vil ende med at blokere for hinanden, når de sætter farten ned. Dermed kan kørerne ende med at få ødelagt en hurtig omgangstid.

Der er flere af holdende, der har givet udtryk for, at de er optimistiske omkring deres chancer i Østrig. Mercedes har blandt andet udtalt, at deres nylige opgraderinger på W14, vil være mere synlige på Red Bull Ring.

“Det hele bliver proppet ind på en latterligt kort bane. Det hele er overstået på cirka et minut, er det ikke?” sagde Damon Hill, der blev verdensmester i Formel 1 i 1996, i podcasten F1 Nation.

“Antallet af biler, der er på frie omgange, bliver et problem. De bliver alle en smule irritable, fordi de kører langsomme omgange og blokerer utilsigtet. Og så bliver de anklaget for usportslig opførsel.”

Han understregede også, at det er svært for kørerne at give plads på den lille bane. Nutidens Formel 1-biler er nemlig betydeligt større, end dem Hill selv sad bag rattet i.

“Du kan ikke få din bil til at forsvinde. Disse biler er enorme,” tilføjede han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024