To kvindelige tennisspillere diskvalificeret fra French Open efter boldpige blev ramt

Foto: George Walker/Icon Sportswire via Getty Images

Miyu Kato og Aldila Sutjiadi er blevet diskvalificeret fra French Open, fordi Kato ramte en boldpige med en bold mellem to point.

Miyu Kato og Aldila Sutjiadi blev sendt ud af French Open i tredje runde. Det blev de dog ikke, fordi de tabte kampen.

Derimod endte de med at blive diskvalificeret, fordi Kato ramte en boldpige med en bold mellem to point i søndagens kamp.

Kato og Sutjiadi fra hhv. Japan og Indonesien, fik ikke den bedste start på kampen. De endte nemlig at tabte første sæt til tjekkiske Marie Bouzkova og spanske Sara Sorribes Tormo.

I andet sæt var de kommet bedre fra start, da de havde bragt sig i front med 3-1. På dette tidspunkt blev kampen dog afbrudt af dommeren.

Det var en meget følelsesladet situation, der medførte, at både boldpigen og Kato var i tårer.

“Man kan se, at det ikke var meningen. Hun skød bare bolden tilbage, men sådan er reglerne,” lød det fra en kommentator på Tennis Channel ifølge New York Post.

“Hvis du rammer en boldpige, en linjedommer eller en tilskuer, så bliver du automatisk diskvalificeret. Det var en hård episode.”

“Disse ting sker. Faktum er, at reglen er blevet indført, for at undgå at såre eller skade nogen.”

Efter boldpigen blev ramt, valgte dommer Alexandre Juge oprindeligt at give Kato en advarsel. Det faldt dog ikke i god jord hos Bouzkova og Sorribes Tormo, der bad om at få dem diskvalificeret på grund af regelbruddet.

Efter at have talt med pigen, valgte turneringsdommer Remy Azemar og Grand Slam-vejleder Wayne McEwen at se nærmere på hændelsen. Det endte med en diskvalifikation af Sutjiadi og Kato, hvorfor kampen også blev afsluttet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024