Topsprinteren Arnaud Démare langer ud efter sin chef: Det er slut

Foto: Luc Claessen/Getty Images

Det er blevet bekræftet, at Arnaud Démare ikke skal køre Tour de France. Nu melder han selv ud, at han sandsynligvis er fortid hos Groupama-FDJ.

I de seneste dage har både Groupama-FDJ og Arnaud Démare været en del i vælten. Nu er det blevet bekræftet, at Démare ikke er blevet udtaget til at køre Tour de France. Det havde han ellers både håbet og forventet.

I stedet er et David Gaudu, der er blevet udvalgt til at køre Tour de France for Groupama-FDJ.

Det har resulteret i, at Démare har valgt at lange ud efter holdchef Marc Madiot. Det sker i et interview med den franske avis L’Equipe, hvor han fortæller, at han ikke er tilfreds med holdets behandling af ham.

“Marc ringede til mig i torsdags, og sagde: ‘Hør Arnaud, jeg tager dig ikke med til Touren’. Jeg er vred og væmmet. Det er slut,” siger han til L’Equipe ifølge Feltet.

Han fortæller også, at der sagtens kunne have været plads til ham og Gaudu på Tour de France-holdet. Dette mener han er tilfældet, selvom de begge ville køre efter en sejr i klassementet.

“Jeg vidste, at holdet ville satse 100 % på klassementet. Men under Paris-Nice viste jeg, at jeg var en fantastisk professionel og en god holdkammerat,” siger han med henvisning til Paris-Nice, hvor Gaudu blev treer med hjælp fra Démare.

Démare, der har 93 sejre i sin karriere, bebrejder ikke sine holdkammerater for beslutning. Derfor peger han ikke fingre af hverken Gaudu eller Thibaut Pinot, for at have taget hans plads ved det ikoniske løb.

Den franske cykelrytter har kørt for FDJ hele sin karriere. Han har været en del af holdet siden 2011, men nu ser det ud til at være slut. Hvad fremtiden kommer til at bringe for franskmanden, har han endnu ikke udtalt sig om.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024