Toto Wolff ansatte 46 i Mercedes til dette ene formål

Foto: Kym Illman/Getty Images

Toto Wolff har udvidet det i forvejen store hold hos Mercedes med 46 personer, der er ansat til ét specifikt formål.

Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed i Formel 1. Blandt andet er det vigtigt at have fokus på økonomien, da der er et budgetloft, der ikke må overskrides.

For at sikre, at det ikke kommer til at ske, har Mercedes-boss Toto Wolff udvidet sit hold med 46 personer. De er ansat med det formål at holde øje med økonomien, så de ikke ender med at overskride deres budgetloft.

Det sidste, Mercedes ønsker at gøre, er at overskride budgetloftet. Dette endte Red Bull med at gøre i 2021, og er blevet straffet for dette.

Det blev opdaget i slutningen af sidste sæson, at de havde overskredet budgetloftet i 2021 med 1,8 millioner pund. Det betød, at de blev idømt en bøde på 7 millioner pund. Dertil har de fået reduceret deres tid i vindtunnellen med 105.

Denne straf startede i oktober sidste år og udløber den 26. oktober i år. Det er en enkelt dag, inden Mexicos Grand Prix bliver afviklet.

Hvis Mercedes ender med at overskride budgetloftet, kan den efterfølgende straf betyde, at de ikke kan indhente Red Bull. Derfor er det afgørende for dem, at det ikke sker.

“Vi har lavet en stor organisation i vores økonomiafdeling, der består af 46 personer, som konstant overvåger budgetloftet ned til sidste skrue,” sagde Wolff ifølge GPFans.

“De følger vores udgifter hele året. Og hvad vi har gjort, er at allokere ressourcer til forskellige projekter.”

“Vi har holdt os under loftet hele året sidste år, og vi har holdt os under i år. I betragtning af et normalt udviklingsskifte til næste år, er vi stadig på rettet kurs.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024