Toto Wolff: Formel 1 må omskrive reglerne efter Red Bull-dominans

Foto: Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Toto Wolff mener, at Formel 1 skal undersøger, hvorfor der er ikke var mange overhalinger ved Aserbajdsjans Grand Prix.

Selvom han missede muligheden for at skifte dæk, da en safetycar blev sendt på banen, fik Lewis Hamilton alligevel sikret sig en sjetteplads i Baku.

For at sikre sig denne plads, formåede den britiske stjerne at overhale sin holdkammerat George Russell kort tid efter, at løbet blev genoptaget.

I anden halvdel af løbet, var der ikke mange overhalinger at spore, og dette var også gældende for Hamilton, der ikke formåede at indhente Ferrari-stjernen Carlos Sainz på 5. pladsen.

Russell måtte derimod tage til takke med en placering bagerst blandt top 4-holdene som P8. Derfor besluttede han også for at skifte til bløde dæk på sidste omgang, for at sætte løbets hurtigste omgangstid.

Efter Aserbajdsjans Grand Prix udtalte Wolff, at han ønsker at finde svaret på, hvorfor der var så få overhalinger, og hans kørere sad ‘fast’ i deres positioner.

“Jeg mener, at efter en løbsweekend som denne, er vi nød til at undersøge tingene til bunds: ‘Det er den forkerte retning for Formel 1 og vi er nødt til at ændrer på tingene,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Det handler mere om at forstå, hvorfor det ikke var underholdende. Du har to biler, der kører mod solnedgangen for sig selv, og så er der et hul på 22 sekunder.”

“I dag ville jeg ikke kunne sige, hvem af Aston Martin, Ferrari og os, der er hurtigst, da kørerne sidder fast, hvor de er placeret i feltet, og så er det nærmest det.”

“Mellem Leclerc, Alonso, Aston Martin, Ferrari og Mercedes var de sandsynligvis alle ens i fri luft.”

“Det ændrer dog ikke på det overordnede: at der er de to Red Bulls, så er der tre hold, og så følger resten.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024