Toto Wolff: Sådan undgår vi at bryde budgetloftet

Foto: Hasan Bratic/Anadolu Agency via Getty Images

Formel 1-holdene skal forsøge at udvikle deres biler, uden at overskride budgetloftet. Det er Red Bull allerede blevet straffet for at have gjort.

Mercedes har ikke fået en god start på denne sæson. De introducerede et nyt koncept, som ikke har fungeret. Derfor har de ikke været med i kampen om verdensmesterskabet.

Forud for Monacos Grand Prix besluttede de at introducere et helt nyt koncept. Dermed har der også været tvivl om, hvorvidt de vil være i stand til at overholde budgetloftet.

Selvom det kan være dyrt for et Formel 1-hold at bringe store opgraderinger til bilen midt i sæsonen, er Mercedes-teamchef Toto Wolff ikke bekymret.

Det skyldes, at Mercedes har et stort hold af økonomifolk, der hele tiden holder øje med deres økonomi. Dermed føler han sig også sikker på, at de ikke ender med at overskride budgetloftet.

“Vi har oprettet en stor organisation i vores økonomiafdeling. Vi har 46 personer, der hele tiden overvåger budgetloftet ned til sidste skrue. Og vi holder øje med udviklingen af vores udgifter i løbet af hele året,” sagde Wolff ifølge RacingNews365.

“Vi har allokeret ressourcer til forskellige projekter. Og vi har holdt os under den linje (budgetloftet, red.) hele året sidste år. Og vi er stadig under den linje i år.”

“Det er taget i betragtning af et normalt udviklingsskifte til næste år, og dette er stadig stort set på sporet.”

Toto Wolff og Mercedes har derfor gjort en stor indsats for at sikre, at de ikke overskrider budgetloftet. Ender de med at gøre det alligevel, kan det komme til at koste dem dyrt.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024