Toto Wolffs formue bugner: Medlem af eksklusiv milliardærliste

Foto: Chris Putnam/Future Publishing via Getty Images

Toto Wolff, der ikke blot er teamchef, men også medejer af Mercedes’ Formel 1-team, er kommet med på en meget eksklusiv liste.

Østrigske Toto Wolff befinder sig i en meget unik position, når det kommer til de forskellige teamchefer i Formel 1-feltet.

Det skyldes, at han ikke blot besidder rollen som teamchef, men han ejer også en tredjedel af Mercedes’ Formel 1-hold. Resten af ejet af hhv. Mercedes-Benz’ moderselskab Daimler og britiske INEOS.

Inden han havde andel i Mercedes’ hold, havde han aktier i Williams-teamet, som blev brugt som hans billet til at få andel i det større hold.

I den tid, hvor han har været en del af holdet, har både han og Mercedes skrevet sig ind i historiebøgerne, da de vandt hele otte konstruktørmesterskaber i træk fra 2014 til 2021. Det er aldrig sket før.

I den samme periode lykkedes det også for Mercedes at sikre sig syv af de otte kørermesterskaber.

Holdet har ikke haft den store succes siden 2021, men værdien af Mercedes F1 fortsætter med at vokse, da Formel 1 som helhed er mere værdifuldt nu, end det nogensinde har været.

Netflix-serien ‘Drive to Survive’ har fået snebolden til at rulle ift Formel 1’s popularitet, hvorfor der i denne sæson har været propfyldte tribuner og intens konkurrence blandt banerne, om at få en plads i kalenderen.

Alt dette har også stor betydning for Wolff, der ifølge Forbes er blandt de få sportsstjerner, der har sikret sig en plads på deres liste over milliardærer i 2023.

Forbes skriver, at Wolff nu har en formue på 1 milliard dollars, hvilket svarer til lidt over 6,8 milliarder kroner. De skriver også, at Netflix’ indflydelse har været med til at forvandle Wolff til ‘milliardær med den effekt deres ‘Drive to Survive’-serie, har haft på værdien af Formel 1-holdene’.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024