Tour de France-favorit risikere at blive smidt ud på grund af affald

Foto: Michael Steele/Getty Images

Tour de France-stjernen Egan Bernal er i farezonen for at blive smidt ud af løbet, fordi han er blevet taget i at smide med affald.

Der er meget strenge regler, når det kommer til bortskaffelse af affald under Tour de France. Dette omfatter alt fra drikkedunke til papir fra diverse energibarer mv.

Der er blevet lavet specifikke zoner på hver etape, hvor det er tilladt for rytterne at smide deres affald. Hvis de smider deres affald andre steder på ruten, kan det ende med at koste dem dyrt.

Tilsyneladende er det dog ikke alle ryttere, der er lige gode til at overholde dette. Ineos-rytter Egan Bernal brød nemlig reglerne for bortskaffelse af affald på 3. etape.

Derfor er den kendte cykelrytter blevet straffet af Tour de France. Han er blevet idømt en bøde på 500 schweizerfranc, hvilket er svarende til lidt over 3.800 kroner. Derudover har det også kostet ham 25 UCI-point.

Nu er det vigtigt, at han afholder sig fra at smide mere affald under Tour de France. Hvis han gør det igen, vil han blive ramt af en hårdere straf.

Konkret vil det betyde, at han får lagt et minut til i den samlede stilling, hvis han gør det igen. Sker det for tredje gang, er der ikke mere at komme efter for Bernal, da det vil betyde, at han smides ud af løbet.

Ramon Sinkeldam (Alpecin-Deceuninck) og Chris Harper (Jayco-Alula) blev også idømt bøder og UCI-point for den samme forseelse på 3. etape.

I løbet af de seneste år er der kommet mere fokus på bortskaffelse af affald under de store cykelløb. Reglerne blev indført i 2021, og sidste år var Michal Schar offer for dem, da han blev udelukket fra Flandern Rundt.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024