Træner om 7-årig Holger Rune: ‘Det var godt nok satans’

Foto: Mine Kasapoglu/Anadolu Agency via Getty Images

Holger Rune arbejdet tæt sammen med træner Lars Christensen i mange år. Da han for første gang fik øjnene op for Holger Rune, blev den danske træner overrasket.

I en alder af blot 7 år begyndte Holger Rune at arbejde sammen med Lars Christensen. Allerede dengang kunne den danske træner se, at Holger Rune var noget helt særligt.

På daværende tidspunkt havde han allerede trænet flere andre unge talenter, men han havde ikke oplevet nogen som Holger Rune. Da han opdagede ham, var han derfor ikke i tvivl om, at der var noget særligt over ham.

I et interview med TV 2 Sport afslører Lars Christensen, at Holger Rune udmærker sig i et system, som træneren havde bygget til talentudvikling.

Dette system fungerede ved, at der hver uge blev introduceret et nyt tema. Hver uge var der et teknisk tema, et bevægelsestema og taktisk tema.

Idéen var, at det nye tema blev introduceret om mandagen, repeteret om onsdagen og dernæst afprøvet om fredagen.

“Med langt de fleste børn var det sådan, at de kom om mandagen og arbejdede lidt på teknikken. Kom igen om onsdagen, hvor jeg ligesom startede forfra, og om fredagen var det sådan lidt la-la,” siger Lars Christensen til TV 2 Sport.

På dette punkt skilte Holger Rune sig dog ud, da han mestrede nye temaer allerede, når han kom om onsdagen.

“Men med Holger var det helt anderledes. Når jeg havde introduceret et nyt emne om mandagen, og han kom igen om onsdagen, mestrede han det 100 procent. Jeg tænkte: ”Det var godt nok satans.” Jeg prøvede at spørge lidt ind til, hvad der skete. Jeg kunne forstå, at han stod derhjemme foran spejlet og blev ved med at træne og træne, stod med en skumbold og slog op ad væggen, tog ned og trænede med sin søster. Når han kom om onsdagen, kunne han det. Så han skulle hele tiden udfordres noget mere,” fortæller han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024