Træner smidt på porten hos Quick-Step

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Cykeltræneren får ikke forlænget sin kontrakt hos Soudal – Quick-Step, og forlader derfor holdet.

Franck Alaphilippe, der er fætter til den kendte cykelrytter Julian Alaphilippe, er færdig hos Soudal – Quick-Step. Det er dog ikke noget, der er kommet som den store overraskelse for den 57-årige træner.

“Jeg så det komme. Der var allerede et første signal med alt, hvad der skete omkring fusionen mellem Jumbo-Visma og Soudal Quick-Step. Da min kontrakt udløb, befandt jeg mig i en vanskelig situation,” siger han til CyclismActu.

Det er desuden ikke helt uden grund, at han snart er fortid på holdet. En af grundene er, at der er et anspændt forhold mellem Julian Alaphilippe og teamchef Patrick Lefevere.

“Efter spørgsmålene om fusionen, var der spændinger mellem Patrick Lefevere og Julian, hvilket igen gjorde min situation en smule usikker. Så jeg var egentlig ikke overrasket, da jeg hørte, at jeg ikke kunne blive.” fortæller han.

Han havde håbet på, at han kunne blive på holdet, men sådan blev det ikke. Han har været en del af Soudal – Quick-Step de seneste fire sæsoner, men nu må han se sig om efter et nyt job.

Det kan blive vanskeligt, da de fleste hold allerede har styr på trænerstaben til den kommende sæson. Til gengæld vil det give ham mere tid og energi til at fokusere på hans personlige arbejde med fætteren Julian Alaphilippe.

“Jeg vil være hans træner indtil slutningen af ​​december. Drøftelser er i øjeblikket i gang med holdet og Julian for fremtiden. Hvad der er sikkert er, at jeg aldrig vil forlade ham” siger han.

Han bekræfter også, at holdet skulle være åbne for, at han kan blive ved med at arbejde sammen med Julian Alaphilippe.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024