Trine Marie Hansen: Dette er min store drøm for Jonas Vingegaard

Foto: Tim de Waele/Getty Images

Jonas Vingegaards kone, Trine Marie Hansen, har en helt særlig drøm for den danske cykelrytter.

Naturligvis er det fantastisk at vinde en Grand Tour. Og det er kun endnu mere fantastisk, hvis det er en Tour de France-sejr. Men hvad med at vinde alle tre Grand Tours i samme år?

Jonas Vingegaards kone, Trine Marie Hansen, har et ønske om, at han gør netop dette. Det har hun ifølge Cyclingmagazine.ca forklaret i et nyt interview.

Her fortæller hun, at hun ved, at det kommer til at betyde flere dage væk hjemmefra. Alligevel mener hun, at han bør forsøge at gøre det, fordi han er i stand til det.

“Min stille drøm er, at Jonas kører alle tre Grand Tours på et år. Jeg synes, han skal bruge sit nuværende niveau til at gøre det,” siger hun.

Der er endnu ingen mandlig cykelrytter, der har formået at vinde Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España det samme år. Derfor kan Vingegaard være den første til at opnå dette.

Derudover er der også ganske få ryttere, der faktisk har vundet alle tre Grand Tours. Dette omfatter kun Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault, Alberto Contador, Vincenzo Nibali og Chris Froome.

“Fra starten af hans professionelle karriere har jeg fortalt ham, at han skal gøre sit bedste. For ellers er det ikke det værd, og så tilpasser vi os det i de år. Så har vi 100 procent familietid, når han ikke rejser. Det handler om at have fokus, hvor du er, og så går det,” siger Trine Marie Hansen.

Senere i denne måned skal Vingegaard køre Vuelta a España. Her skal han forsøge at vinde et samlede klassement, men hans holdkammerat Primoz Roglic deltager med det samme mål.

Der har aldrig været en dansk vinder af Vuelta a España. Derfor kan Vingegaard blive den første, hvis han formår at vinde det samlede klassement.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024